Nívós gálán bunyózik Cseh-Lantos

bellator-plakát2

Szombaton Budapestre figyel a hazai küzdősport világ, hiszen a neves amerikai szervezet, a Bellator Kickboxing gálájának ad otthont a SYMA csarnokban. Az est egyik várva várt mérkőzésén a Magyar Kempo Szövetség 3. danos mestere, Cseh-Lantos Renáta száll ringbe.

 

A Terrorelhárítási Központ egész napos, nagyszabású budo és küzdősport rendezvényét követően a Bellator Kickboxing gálán egy magyar kempósért is szoríthatnak a rajongók. A háromszoros kempo világbajnok, profi MMA magyar bajnok, 3. danos fekete öves mester Cseh-Lantos Renáta Denise Kielholtz ellen húz kesztyűt. A 3×3 percesre tervezett K-1 küzdelmet a -57 kg-os súlykategóriában rendezik. Reni a Magyar Kempo Szövetség hivatalos weboldalának nyilatkozott arról, hogy milyen előjelekkel várja a 27 éves holland elleni viadalt.

“Nagyon jó felkészülésen vagyok túl és már alig várom a megmérettetést. Az ellenfelem nagyon erős, gyors és pontos technikákkal küzd. Mivel K-1 szabályrendszerben lesz a küzdelem, így neki kedvez a verseny. Ugyanakkor a lehetetlennel megpróbálkozva K.O.-val szeretném megnyerni a csatát, de mivel egy klasszis sportolóval állok majd szemben, valószínűleg pontozásos eredmény fog születni.”

Az eseménynek az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan ismét lesz nemzetközi sztárvendége. Peter Aerts és Semmy Schilt után idén Ernesto Hoost teszi tiszteletét a magyar fővárosban. A négyszeres K-1 világbajnok egy nappal korábban, pénteken ellátogat a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiára, ahol 13 órától edzést tart a Magyar Kempo Szövetség harcművészeinek, köztük az idei világkupa-győztes és vb-bronzérmes magyar válogatott tagjainak.

A TEK Budo és Küzdősport Gálára ingyenes lesz a belépés, a délután fél hatkor kezdődő Bellator Kickboxing: Budapestre pedig a helyszínen megvásárolt belépőjeggyel lehet majd bejutni. A Sport TV-Fightpont Küzdősport Magazin beszámol az eseményről.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print