Névjegy: Pecsuvácz Péter

[bubble background=”#CCC” color=”#666″ border=”3px solid #ccc” author=”Pecsu Press – www.pecsu.hu”]

[dropcap]A sportriporteri pályára már általános iskolás kora óta céltudatosan készült. Érettségi után a Kaposvári Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végezte felsőfokú tanulmányait. A Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézetében sportkommunikátori szakképesítést is szerzett.[/dropcap]

A Pécs TV-nél előbb híradós, majd sportriporterként dolgozott. Ezzel egy időben a Mediterrán Rádió sportszerkesztőjeként hallatta hangját. A következő állomás a Fehérvár Televízió volt Székesfehérváron. Itt a sporthíradó műsorvezetőjeként, továbbá sportriporterként dolgozott. Emellett a Hír TV Pálya című műsorában tevékenykedett szerkesztő-riporterként.

Országos sugárzású televíziós csatornákon 2006 óta láthatóak különféle sportműsorok, amelyekben műsorvezetőként, szerkesztő-riporterként vett és vesz részt napjainkig. 2012 óta saját küzdősport-magazinja van a Sport Televízióban.

2012-től a Magyar Kempo Szövetség kommunikációs igazgatója. A sajtófőnöki pozíciót betöltötte 2015 és 2016 között a Magyar Röplabda Szövetségnél is, ahol a sportág történetének egyik legnagyobb sikerének részese lehetett, miután ez idő alatt a női válogatott megnyerte az Európa-ligát, valamint Európa-bajnoki résztvevőként 12. helyezett lett. 2016-tól a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia sajtófőnöke, valamint az Érd FM 101.3 szerkesztő-műsorvezetője.

Pecsuvácz Pétert rendezvények műsorvezetőjeként alkalmazta már többek között a Praktiker és a BioTech USA, futballmérkőzések helyi műsorközlőjeként pedig a Pécsi Mecsek FC és a Videoton FC. Tagja a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) és a Nemzetközi Sportújságírók Szövetségének (AIPS).

2013-ban és 2015-ben a Magyar Kempo Szövetség a kempo harcművészeti stílus népszerűsítésért díjjal jutalmazta, 2014-ben pedig a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nívódíj pályázatának különdíját nyerte el az elektronikus sajtó kategóriában.

[/bubble]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print