Megnyitott Buda első küzdősport akadémiája

A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia megnyitó ünnepsége március 6-án került megrendezésre. A Nagy „Csonttörő” János nevével fémjelzett küzdősport-centrum tágas, jól felszerelt termekkel és a legmodernebb légtechnikai berendezésekkel áll a sportolni vágyók rendelkezésére.
Ökölvívás, kempo, judo, női önvédelem, MMA, karate, kick-box, thai-box, kettlebell, brazil ju-jitsu – csak néhány sportirányzat azok közül, amelyek helyet kapnak a Budán található Küzdősport Akadémián. Az ökölvívó edzéseket Nagy „Csonttörő” János világbajnok bokszoló tartja. A kempóért Shihan Lovász Gábor és Lacza Ádám Illés, a dzsúdóért valamint a kick-box és kettlebell-órákért Rajcsányi Gergő felel. Az Akadémián tartja felkészítő tréningjeit a Magyar Kempo Válogatott az áprilisi, törökországi világbajnokságra.

NagyCsonttoroJanos

A küzdősport-központot Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára nyitotta meg. Köszöntőjében az államtitkár elismeréssel szólt a XII. kerületi vezetőkről, akik élen járnak a sporttal kapcsolatos újításokban, példaértékű partnerek a kormányzati szándékok megvalósításában. A Hegyvidéken megvalósított küzdősport akadémia az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb helyszínévé válhat – hangsúlyozta a sportpolitikus. Simicskó István arra is felhívta a figyelmet, hogy a küzdősportok alázatra és kitartásra tanítják a fiatalokat, ami nem csupán a ringben, hanem a hétköznapokban is előnyükre válik.

LaczaAdamSimicskoIstvanDr. Váczi János alpolgármester a tulajdonos Hegyvidéki Önkormányzat nevében kiemelte, hogy a XII. kerület Budapest legsportosabb kerülete. Az önkormányzat kiemelten fontos ágazatnak tekinti a sportot. Négy évvel ezelőtt, a fővárosban először a Hegyvidéken került bevezetésre a mindennapos testnevelés, amely idén már 6 évfolyamon működik. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia éppen ezért olyan konstrukcióban jött létre, hogy délelőttönként a mindennapos testnevelés programban részt vevő diákok és a Hegyvidék SE utánpótlás-sportolói edzhetnek. A Hegyvidék sportért felelős alpolgármestere elmondta, bízik abban, hogy a következő években már világversenyeken – sőt talán már a 2020-as olimpián – olyan sportolók vehetnek részt, akiknek képzése a Csaba utcából indult.
Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke látja el a Küzdősport Akadémia sportigazgatói feladatait. A sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a sportközpont egyik fontos feladata az utánpótlás-nevelés. A sportközpont kapui azonban mindenki számára – kortól és nemtől függetlenül – nyitva állnak. Nagy „Csonttörő” János nagypehelysúlyú világbajnok ökölvívó szakmai vezetőként fontosnak tartja, hogy a kezdők és haladók is egyaránt megtalálják a nekik megfelelő mozgásformát. A magas szintű képzésre garanciát a szakmai körökben elismert edzőgárda jelent.

ArpaAttilaLaczaAdamSimicskoIstvanA megnyitó ünnepségen részt vett továbbá:
Árpa Attila, színész, filmrendező,
ifj. Papp László, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség titkára,
Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó,
Hrutka János, egykori válogatott labdarúgó, valamint
Pataky Attila, rockzenész, az Edda frontembere.

A közel háromszáz négyzetméter alapterületű edzőközpont a hét minden napján, 7 és 22 óra között várja az érdeklődőket a XII. kerület Csaba utca 7/a szám alatt. Bővebb információ a www.hegyvidekharcosai.hu weboldalon, vagy a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia facebook-oldalon érhető el.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print