Magyar versenyző nyerte a RaceStar 2016 tehetségkutatót

molnar bendeguz

Molnár Bendegúz Gergő nyerte a magyar GFS Racing által szervezett nemzetközi autóversenyző-tehetségkutató döntőjét,
amelyet március 20-21-én rendeztek Szlovákiában.

Az 59 fős mezőnyben 29 magyar volt, akik közül a legjobb 25 közé 14-en, a legjobb 10-be pedig öten jutottak be a magyarok közül.

Magyarországról 8 helyszínen – 6 gokartpályán, egy online versenyen és egy szimulátor központban – zajlottak a selejtezők, összesen 30 fiatal juthatott ki a szlovákiai döntőre. Vasárnap Pozsonyban egy gokartpályán zajlottak a megmérettetések, gokartban és szimulátoron kellett bizonyítaniuk a RaceStar versenyzőinek. Másnap már a Szlovákia Ringen küzdöttek meg egymással az ifjú tehetségek, ahol a fizikai felmérés mellett saját nyelvükön és angolul kellet interjút adniuk, valamint egy, az autó-motorsportról szóló tesztet kellett kitölteni. Ezen feladatok után a 25-legjobb egy 200 lóerős – de még utcai – autóval szlalompályán versenyeztek tovább, a legjobb 10 időt elérő versenyző pedig 10 kört mehetett a versenypályán az 1.3-as kupás Suzukival.

A 2:51.122 perces köridővel győztes Molnár Bendegúz Gergő – aki életében először most ült versenyautóban, és az összes feladaton maximális pontszámot ért el – versenyzőülést kapott egy teljes szezonra a nemzetközi mezőnyt felvonultató FIA Swift Cup Europe márkakupa-sorozatban.

A második helyen a német Oliver Müller zárt (2:51.369), a harmadik pedig Hefler Róbert lett (2:52.388), utóbbi különdíja egy teljes versenyhétvége egy 1300 köbcentis Suzuki Swifttel a márkakupa-sorozatban.

Molnár Bendegúz Gergőt sikerült elérnie a swiftcupeurope.com-nak néhány kérdés erejéig:

Megnyerted a RaceStar-t és valóban az FIA Swift Cup Europe versenyzője lesz idén. Már elhiszed?
Mondhatnám, hogy elhiszem, de még egyáltalán nem. Szerintem teljesen majd akkor sikerül felfognom mikor a rajt előtt beülök az autóba, becsukják az ajtót és beindítom a motort. Nagyon furcsa érzés hiszen, eddig csak a számítógép volt, no meg a kormány.

Hogyan készülsz az idényre?
A héten megkezdem a felkészülést. Sokat fogok még addig szimulátorozni, valamint futni és másképpen edzeni, hiszen nagyon kemény és fárasztó lesz a versenyautót vezetni.

Milyen eredménnyel lennél elégedett az év végén?
Természetesen megpróbálom a maximumot kihozni magamból, hiszen minden igazi versenyző akkor elégedett, ha nyer! A célom, hogy a top 3 -ban zárjam az idényt, de ehhez nagyon össze kell szednem magam. Köszönöm szépen a lehetőséget, és köszönöm az egész Race Star hétvégét,
nagyon élveztem! Természetesen alig várom, hogy találkozzak a csapattal, hogy mindenkit megismerjek és hogy lássam a versenyautót!

Az RTL Klub interjút készített győzelme után Bendegúzzal:
https://www.facebook.com/swiftcupeurope/videos/504123209771588

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print