Magyar éremeső: közel száz medáliát szereztek kempósaink a vb-n

magyar valogatott antalya2015

Minden idők legjobb teljesítményével rukkoltak elő a magyar kempósok a törökországi Antalyában rendezett világbajnokságon, a hétvégén. Nem kevesebb mint kilencvenhat alkalommal állhattak fel a dobogóra a magyar sportolók.

Még sosem volt ennyire sikeres világbajnoksága a magyar kempósoknak, mint ebben az esztendőben. Ezt a hazai szövetség vezetői büszkén jelentették be azután, hogy a péntektől vasárnapig lezajlott törökországi versenyen 31 arany-, 24 ezüst- és 41 bronzérem volt a magyar mérleg.
“A szerzett medáliák számát, és az ehhez párosuló indulói létszám arányát figyelembe véve kijelenthetjük, hogy ez minden idők legeredményesebb magyar szereplése a Nemzetközi Kempo Szövetség világbajnokságainak történetében. Ez nagyszerű eredmény, melyre joggal lehet büszke valamennyi harcosunk. – értékelt Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.

Magyarország a 16 év alattiak részére meghirdetett világkupán mind a technikai, mind a küzdelmi és összetett végeredményben élen végzett a közel harminc résztvevő nemzet közül. Mindezt nagy fölénnyel érte el a csapat.

A felnőttek mezőnyében – ami már világbajnoki címekről döntött – ugyancsak aranyérmes lett a csapat a technikai számok kategóriájában, míg bronzérmes a küzdelmi versenyszámokban. Itt a tradicionális és küzdelmi eredmények összesített rangsorában Románia mögött ezüstérmes helyen zárt Magyarország. Moldova lett a harmadik.

Lacza Ábel (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia-Budajenő Kempo Klub) és Pásztor Ádám (Újfehértói Kempo HSE) immár harmadjára lett a világ legjobbja saját kategóriájában. Mindkét versenyző másodjára védte meg a tavalyelőtt szintén itt, Antalyában megszerzett aranyérmes pozícióját.

Az éremhalmozók közül Ódor Lilinek (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE) négy, Szabó Tibor Benedeknek (Újfehértói Kempo HSE) pedig három arany színű medáliát sikerült elhoznia Antalyából.

A magyar csapat aranyérmesei: Baros Tamás, Békési Sándor, Deák Márton, Herman Krisztofer László, Kerepesi Daniella, Király Fanni, Kornély Medárd, Lacza Ábel Ádám, Lévai János, Megyeri Szabina, Mészáros Márk, Molnár Csaba, Ódor Erik, Ódor Lili, Pásztor Ádám, Szabó Gyula Patrik, Szabó Ingrid, Szabó Tibor Benedek, Tóth Károly Imre, Vaitzner Richárd György, Vigyikán Vita.

A pénteki nyitó ünnepségen Lovász Gábornak, a Magyar Kempo Szövetség alelnökének és technikai vezetőjének adományozták a 7. dan fokozatot.
“Váratlanul ért ez a megtiszteltetés, de természetesen nagyon boldoggá tesz, és úgy érzem, hogy ezzel elismerték a sok-sok éven át végzett szakmai munkásságomat. Külön öröm számomra, hogy ez olyankor történt, amikor az edzőtársaimmal végzett háttérmunkához méltó eredményt értek el kempósaink.” – nyilatkozott Lovász Gábor, aki mostantól a Hanshi cím viselésére is jogosult.

Tóth Károlynak 1. dan fokozatot adományoztak. Kiosztották a nemzetközi dan diplomákat is, amelyeket Hebők Zoltán, Kornély György és Németh István mesterek kaptak meg.

Az idei kempo Európa-bajnokságot Budapest rendezi decemberben, míg a jövő évi vb-nek Románia ad otthont.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print