Ma történelmet ír férfi röplabdacsapatunk

Eljött a várva várt nap: a MÁV Előre Foxconn klubunk közel 115 éves története során először mutatkozik be nemzetközi porondon. Dávid Zoltán vezetőedző együttese ma az osztrák VCA Amstetten NÖ elleni párharc odavágóján bizonyíthatja rátermettségét a CEV Challenge Kupában.

Négy mérkőzés szettveszteség nélkül – a MÁV Előre Foxconn együttese egészen lehengerlően kezdte az idei szezont a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A DKSE, a MAFC-BME és a Kecskeméti RC mellett Redjo Kociék a tavalyi bronzérmes Pénzügyőrt is lenullázták. A kék fehér együttesnek azonban most története során először az európai porondon kell bizonyítania, a CEV Challenge Kupában, a legjobb 32 csapat között. 

Amennyire jól indult a hazaiak idénye, annyira gyengén muzsikál soron következő ellenfele az osztrák bajnokságban. A VCA Amstetten szinte teljes keretcserét hajtott végre a 2023/2024-es szezonra, az összeszokottság hiánya pedig egyelőre szemmel látható a teljesítményen. Mind a négy eddigi összecsapásukat elbukták, és ezen vereségek alatt is mindössze két nyert szettet tudtak felmutatni. Az osztrák kupában elért két győzelem némileg kozmetikázza az összképet.

A videózások alapján egyértelmű, hogy tudnak röplabdázni. Dinamikusan játszanak, és számomra érthetetlen, hogy miért utolsók a bajnokságukban. Valami kohéziós probléma lehet a csapat körül, ami befolyásolhatja a teljesítményüket. Készülünk ellenük, de a legfontosabb számunkra mindig az, hogy a mi játékunk legyen stabil, tartsuk be azokat a dolgokat, amelyek minket szolgálnak. Csak ezután lehet az ellenfélből bármit is készülni” – fogalmazott Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt.  

A MÁV Előre Foxconn kedden 17:30-kor csap össze osztrák ellenfelével a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Az eseményre ingyenes szurkolói retúr buszjáratok indulnak a székesfehérvári vasútállomás G szektorából 16:00-kor. 

A mérkőzésre online IDE kattintva lehet jegyet vásárolni, de az érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy 16:30-tól a helyszínen is megnyitják a jegypénztárakat. 

Azok, akik valamilyen okból nem tudják személyesen buzdítani a csapatot, az M4 Sporton és az M4sport.hu-n élőben tekinthetik meg a találkozót.

A párharc visszavágóját november 1-jén rendezik, Ausztriában. 

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print