Küzdelmes mérkőzés, de vereség a Gödöllő ellen

3:0-ra elveszítette a MÁV Előre-BERICAP a Gödöllői RC elleni idegenbeli találkozót a női röplabda NB I-ben vasárnap. Farkas Mihály vezetőedzőt eltiltás miatt nélkülözni kényszerült a fehérvári csapat.

Farkas Mihály vezetőedző csak a lelátón figyelhette a vasárnapi esti bajnokin történteket, mivel egy nappal korábban kiállították a TFSE elleni mérkőzés végén. A Gödöllő jól kezdte az összecsapást, 5:0-val indított. A folytatásban hol felzárkózott, hol újfent nagyobb hátrányba került a MÁV, de 16:16-nál beérte ellenfelét. Ezután viszont sorra jöttek a pályaválasztó pontjai, Ancsin Kitti csapatkapitány és társai pedig nem tudtak újra egyenlíteni, a GRC 25:20-ra nyert.

A második játékrész jóval szorosabban alakult és csak az utolsó pillanatokban, minimális pontkülönbséggel dölt el a sorsa. A szett nagy részében nálunk volt az előny, s minden esélyünk meg is volt a sikerre, de a hajrában játszmalabdánkat hárították a vendéglátók, majd 26:24-re megnyerték a felvonást.

A harmadik etap sem volt kevésbé izgalmas az előzőnél: hol az egyik, hol a másik gárda birtokolta az előnyt. 11-nél, 16-nál, sőt 21-nél is egál volt az állás. Utóbbit követően sajnos megint a GRC örülhetett, Mishonova pontjával 25:22-re lezárta a szettet, egyben a mérkőzést is megnyerte 3:0-ra.

A mezőny legeredményesebb játékosa a fehérvári Iva Durdanovic volt húsz ponttal.

Női röplabda NB I Extraligáért kvalifikáló kör, 1. forduló:
Gödöllői RC – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (20, 24, 22)
Budapest, zárt kapuk. Vezette: Adler, Horváth.
GRC: Mishonova 19, Ince 8, Ratkai 5, Tóth 5, Kökény 14, Kovács 5. Csere: Faragó, Maurer (liberók), Sorompó, Bajnóczi, Hajós 3, Saáry 1. Vezetőedző: Szalay Attila.
MÁV: Sólyom 4, Hackl 3, Ancsin, Haase 10, Kiss 2, Durdanovic 20. Csere: Deli-Germann, Kovács (liberók), Borostyán.

Ancsin Kitti csapatkapitány: “Nehezen tudok bármit is mondani, nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a hétvége! De megyünk tovább, mert még nincs vége! Gratulálunk a Gödöllőnek!”

A MÁV Előre-BERICAP legközelebb április 3-án 18 órától, ismét a GRC ellen lép pályára idegenben.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print