Könnyed továbbjutás a Magyar Kupában

Győzelemmel kezdett a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Magyar Kupában. Dávid Zoltán vezetőedző együttese vasárnap a nyolcaddöntőben múlta felül a Veszprém RK csapatát Nemesvámoson.

A fehérvári férfi röpisek kirobbanó formában játszanak az idei szezonban, mely során eddig még szettet sem veszítettek. Az Extraligában négy mérkőzésen nem találtak legyőzőre, míg a CEV Challenge Kupában, első nemzetközi megmérettetésük alkalmával 6-0-s szettösszesítéssel jutottak a torna legjobb 32 csapata közé.

A hibátlan sorozat a Magyar Kupában sem szakadt meg, ahol az alacsonyabb osztályú Veszprém RK nem tudta meglepni a kék-fehéreket. A MÁV Előre 3-0-ra győzte le 9 mezőnyjátékossal felálló vendéglátóját a nyolcaddöntőben. 

„Sikeresen vettük az első akadályt a Magyar Kupában. Lehetőséget kapott minden fiatal a mérkőzésen, hiszen a november 14-16 között megrendezésre kerülő MEVZA nemzetközi összecsapásokon rájuk is nagy szükség lesz. A nemzeti kupa második fordulója már jóval kiélezettebb küzdelem lesz, ugyanis a tavalyi bajnokot, Kaposvárt fogadjuk december 22-én.” – nyilatkozta a mérkőzés után Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


Veszprém RK – MÁV Előre Foxconn 0-3 (19-25, 15-25, 15-25)

Nemesvámos

Veszprém RK: Klausz, Jánosik, Varga, Bertók, Veisz, Horváth. Csere: Németh (liberó), Szalai, Kenyeres. Vezetőedző: Kenyeres Benedek.

MÁV Előre Foxconn: Boa, Fazekas, Tomanóczy, Dileo, Szávai, Sebestyén. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Eke, Janke, Péter, Pesti, Koci. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print