Két korosztályban is kupagyőztes a Delta

13131332 1744015609178669 8569940304377968800 o

Mini és szupermini korosztályban is megnyerte az Országos Mini Kupát a Delta RSE Érd. Utóbbiban egyben címet is védett Dömötör-Mátrai Beáta együttese.

Péntektől vasárnapig zajlottak a 2016. évi Országos Mini Kupa küzdelmei a Vasas Folyondár utcai sportlétesítményében. Az ország egyik legnagyobb szabású utánpótlás versenyén közel száz csapat több mint félezer sportoló palántája lépett pályára.

A korábbi válogatott játékos, Dömötör-Mátrai Beáta vezette Delta RSE Érd hat csapattal nevezett a megmérettetésre. Három lány és egy fiú gárda a szupermini (2005. január 1. után születettek), kettő pedig mini (2003-2004-ben születettek) kategóriában volt érdekelt. A Magyar Röplabda Szövetség által szervezett OMK pénteki nyitányán negyvenöt egyesület fiataljai kezdték meg szereplésüket a szuperminik küzdelmeiben. A Delta RSE Érd megnyerte saját csoportját (minden mérkőzést 2:0-ra), majd a legjobb tizenhat között a békéscsabaiakat múlta felül 2:1 arányban (mint később kiderült, itt volt az egyetlen deltás szettveszteség a tornán). A legjobb nyolcban a Hercules sem tudta útját állni a deltásoknak (2:0), az elődöntőben pedig – immáron szombaton – a Bonyhádot győzték le Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai (2:0). A fináléban a Gödöllő I. ellen is diadalmaskodtak az érdi lányok 2:0-ra, s megnyerték az Országos Mini Kupát 2016-ban. Érdekesség, hogy ugyanebben a kategóriában tavaly is a Delta lett a végső befutó.

A kupagyőztes csapat tagjai: Darvas Hanna (csapatkapitány), Jakab Boglárka (a torna különdíjasa), Antal Enikő, Kuti Noémi, Zombory Lili, Kékesi Emese. Edző: Dömötör-Mátrai Beáta.

2016 delta rse erd mini

A miniknél két kategóriát is meghirdettek, az érdi tigrisek a huszonkét csapatos mezőnyben vettek részt szombaton és vasárnap. A csoportküzdelmek itt is zökkenőmentesnek bizonyultak, a továbbjutás nem volt kérdéses. A legjobb nyolcba kerülésért az UTE I. ellen lépett pályára a narancsmezes Delta és 2:0 arányban nyert. A csapat vasárnap folytatta szereplését. Kissé álmosan és fáradtan kezdtek Tombor Szonjáék, aminek az lett a következménye, hogy ugyan a Szolnok II. elleni 2:0-s győzelemmel bekerültek a torna első hat helyezettje közé, de itt a kaposváriak egyes számú gárdája ellen vereséget szenvedtek 2:0 arányban. Dömötör-Mátrai Beátának aztán sikerült felráznia tanítványait, és a vigaszágon folytatva a szereplést újabb sikert könyvelhettek el. A KASI II. elleni 2:0-s győzelmet a Szolnok I. elleni siker követte. Utóbbival már az elődöntőben találták magukat az érdi lányok, ahol szintén 2:0-ra nyertek a Szolnok II. ellen és bejutottak az OMK fináléjába. A döntőben a szegediek sem tudták megállítani a Deltát, az újabb 2:0-s győzelem a végső kupasikert is jelentette. A menetelés krónikájához tartozik, hogy az Érd ötszörös magyar bajnok vezetőedzője ígéretet tett játékosainak az elődöntő előtt, hogy ha bejutnak a döntőbe, narancssárgára festi a haját. Hozzá hasonlóan Czidor Dániel edzőnek is volt egy vállalása: ő a végső siker esetén a Beához hasonló hajfestés mellett még a szakállától is hajlandó megválni. Nos, a gyerekek legnagyobb örömükre végül számon kérhették az ígéretek teljesítését…

A kupagyőztes csapat tagjai: Tombor Szonja (csapatkapitány és a torna különdíjasa), Radnai Réka, Csörgi Evelin, Flach Dóra, Szőke Gréta, Baumann Flóra, Hevesi Mercédesz, Hainczmann Rege, Tátrai Zsanett, Tóth Luca, Darvas Hanna, Jakab Boglárka (utóbbi két röplabdázó tagja volt a szupermini csapatnak is, így ők kétszeres OMK-győztesek lettek). Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta.

A Delta RSE Érd bent van az Országos Mini Bajnokság tizennégy egyesületet számláló döntőjében is, amelyet 2016. május 21-22. között rendeznek ugyancsak a Vasas Folyondár utcai sportlétesítményében. A lányok most kapnak egy kis pihenőt, de néhány nap múlva már ismét gőzerővel készülnek, ezúttal tehát az OMB-re…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print