Kempo Európa-bajnokságot rendez Budapest

kempovb 2014

Magyarország ad otthont 2015 decemberében a kempo Európa-bajnokságnak. Erről döntött a nemzetközi szövetség a napokban.

A tavalyi világbajnokság megrendezését követően újabb nívós eseményt szervezhet a Magyar Kempo Szövetség. Idén decemberben Budapest látja vendégül az Európa-bajnokság mezőnyét – erről döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség.

„Remek lehetőség, hogy a 2014. évi vb sikereire alapozva egy színvonalas kontinenstornát rendezzünk az év vége előtt. Arról nem is beszélve, hogy minden sportolónak hatalmas plusz motivációt jelent hazai közönség előtt szerepelni.” – értékelte a hírt Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke. „Nagyon bízom benne, hogy a teljes hazai kempós társadalmat, valamennyi szervezetet és klubot be tudjuk vonni a felkészülésbe, és a lehető legjobb válogatott bizonyíthat majd az Eb-n.” – folytatta a sportvezető.

Mint ismert, 2014. április 24. és 27. között a világ számos országából érkeztek Budapestre kempósok, hogy eldöntsék az egyéni és csapat világbajnoki címek sorsát. Magyarország 33 arany, 27 ezüst- és 72 bronzérmet szerzett az egyéni kategóriákban, míg az országok összesített rangsorában Románia és Hollandia mögött harmadik lett.

A decemberi Európa-bajnokság előtt is lesznek rangos nemzetközi versenyek hazánkban. Március 6. és 8. között Százhalombattán tartják a XII. Juhász Ferenc Emlékversenyt és Nyílt Kempo Világkupát, április 4-én pedig a Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságot.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print