Jó célt szolgált a Fóti-Futi idén (is)

2016 foti futoverseny1

Közel hatszáz résztvevővel tartották meg a jubiláló fóti futóversenyt szombaton. Az eseményen négy távban volt lehetőség rajthoz állni.

2016-ban ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Fóti-Futi futóverseny, amelyre több mint félezren nevezték idén. A szervezők 2, 5, 12, és 21 km-es távokat hirdettek meg, utóbbi kettőn emelkedővel, kavicsos talajjal és az útra belógó ágakkal is meg kellett küzdeniük a sportembereknek. A nehézségek ellenére mindenki jó kedvel vágott neki az általa kiválasztott hossznak. Az időjárás kegyes volt a rendezvényhez, sem eső, sem kánikula nem nehezítette a futók feladatát. A legtöbben, mintegy háromszázan a 2 km-es távolság megtételét választották, köztük számos kisgyerekkel, szülővel és több idősebb hobbi sportolóval.

2016 foti futoverseny2

Udvardi Péter szervezőbizottsági tag elmondta, hogy úgy érzi, igazi közösségépítő rendezvénnyé sikerült formálni a Fóti-Futit az elmúlt esztendők során. Károlyi Lajos, a házigazda Impulzus Egyesület elnöke hozzátette, nagy öröm számára, hogy ennyi éven keresztül fenn tudták tartani ezt a szabadidős programot, és hogy számos támogató, köztük a helyi önkormányzat is magáénak érzi, és mindenki igyekszik hozzájárulni valamivel a sikerességéhez.

A leghosszabb, félmaratoni (21 km) távot a férfiaknál Reichsmann Gábor nyerte, aki arról beszélt célba érkezését követően, hogy örül a győzelmének és remek programnak tartja a Fóti-Futit. Ő maga felkészülésnek szánta ezt a versenyt, mivel szeptemberben komoly megmérettetés vár rá.

Az eseményről készült fényképek és videók hamarosan megtekinthetőek lesznek a futóverseny hivatalos honlapján, továbbá Facebook-oldalán.

A Pecsu Press-hez kapcsolódó hír, hogy a rendezvény házigazdája Pecsuvácz Péter volt, a Sport TV-Fightpont Küzdősport Magazin és az Érd FM szerkesztő-műsorvezetője.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print