Itthon is 3-1-re vertük az MTK-t

Az első mérkőzésen aratott idegenbeli 3-1-es siker után hazai pályán is négy szettben bizonyult jobbnak a MÁV Előre SC-ST Solar az MTK Budapestnél. A női röplabda Extraliga 7. helyért zajló helyosztó csatájában 2-0-ra vezet Lukasz Przybylak együttese.

3-2-re vezetett az első szett elején az MTK, 3-3-at követően viszont Maia Dvoracek ászával és Tóth Jázmin támadás után elért pontjával 5-3-ra fordított a MÁV Előre. A folytatásban már csak a hazai csapat játszott előnyben. 13-8-nál időt kért Leiszt Máté, de ez sem segített a kék-fehéreken. A szett utolsó négy pontját a Fehérvár szerezte: Anne Ertz két, Dvoracek egy pontjával szettlabdához jutott a házigazda, Elvita Dolotova ász nyitása pedig 25-15-nél lezárta az etapot. 1-0

A második játszma is jól, 5-1-gyel indult hazai szemszögből, 10-9-nél azonban egy pontra zárkóztak a fővárosiak, Anja Asonja pontjával pedig egyenlítettek is. 14-13-nál a vendégek álltak nyerésre, míg 19-15-nél az előnyüket négy pontra növelték. A MÁV ezután jól hajrázott és Dvoracek életerős ütésével, 20-20-nál kiegyenlített. A végjátékban ismét az MTK tudott újítani a játékán és 25-22-re nyert. 1-1

A harmadik felvonás elején a Fehérvár állt jobban, 5-4-re és 12-11-re is vezetett. Ezután fordított az MTK és a MÁV küzdött az egyenlítésért. 22-19-es vendég előny után sorra szállította a pontokat a házigazda, a jó szériát a budapestiek időkérése sem tudta megakasztani. Haley Gilfillan pontjai és Tóth Jázmin ász nyitásai is kelettek a 25-23-as sikerhez. 2-1

A negyedik szettben remek rajtot vettek Kovács Evelinék, 9-4-nél már öttel mentek, időt is kért az ellenfél. 16-9-nél megnyugtatónak tűnt a hazai fór, ennek ellenére 20-20-nál kiegyenlített az MTK, elsősorban Anja Asonja jóvoltából. A MÁV Előre jutott elsőként szettlabdához, illetve kettőhöz is, amiket hárított a vendégcsapat. Ezután a fővárosiaknak is volt két lehetőségük, de nem tudtak élni velük. 27-26-ot követően Maia Dvoracek kétszer, Haley Gilfillan egyszer volt eredményes, a MÁV Előre pedig behúzta a szettet 29-27-re, a mérkőzést pedig 3-1-re.

Óriási csatát láthatott a publikum a pályán, de ami talán ennél is fontosabb, hogy a MÁV Előre SC-ST Solar 2-0-ra vezet az MTK Budapest ellen, a 7. helyért futó csatározásban.

Női röplabda Extraliga, helyosztó a 7. helyért
MÁV Előre SC-ST Solar — MTK Budapest 3-1 (15, -22, 23, 27)
Székesfehérvár, 108 néző. Vezette: Kiss Z., Selega.
MÁV: Gilfillan 10, Dvoracek 23, Tóth J. 16, Szabó Lilianna 3, Dolotova 1, Ertz 17. Csere: Kovács, Kiss L. (liberó), Szilágyi, Narancic, Borostyán, Karnitskaya. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
MTK: Tarr, 6 Asonja 25, Berkó 3, Garai 4, Tatár9, Costa 18. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Szabó Lili, Varga, Endrődi. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Lukasz Przybylak: „Teljesítettük a második mérkőzést is, méghozzá győzelemmel. Ennek ellenére nálunk továbbra sem változott semmi, a bennnaradásért küzdünk és hanarosan egy új mérkőzés, egy új fejezet kezdődik. Ma a harmadik szettben láttuk, hogy tudunk nyerni hátrányból. A negyedik játszmában is lemaradtunk, de sikerült fordítani. Nagyon tisztelni kell az ellenfelünket, mert ma sokkal jobban játszott, és megnehezítette a dolgunkat. Készülünk a harmadik, budaörsi összecsapásra.”

Leiszt Máté: „Elképesztően nagyot küzdött mind a két csapat, embertelen helyzetekből hoztuk vissza a szetteket, de a szerencse hiányzott ezek végén. Ugyanezzel a mentalitással kell belemennünk a szombati mérkőzésbe, ahol egyetlen célunk lehet csak.”

A két csapat szombaton, Budaörsön ismét összecsap egymással. Amennyiben a MÁV Előre azt a találkozót is megnyerni, 7. helyen végez és bennmarad az Extraligában.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print