Hozta a kötelezőt a MÁV Előre

Magabiztos győzelmet aratott a MÁV Előre SC 2019 első bajnoki mérkőzésén, hazai pályán. Az NB I Liga alapszakaszának első fordulójában, három játszmában múlta felül a vendég SZESE Győrt.

A nyitójátszma első fele változatosan alakult, hol a vendég győriek, hol a hazaiak kerültek előnybe. A néhány hetes meccsszünet maximum a kisalföldiek gyengébb nyitásain érződött, ellenben látványos és eredményes támadások, valamint védekezések szórakoztatták mindkét oldalon a kilátogató mintegy száz nézőt. A szett második felében vezetett először legalább három ponttal a MÁV Előre, innentől fogva pedig már nem is engedte ki a kezei közül a győzelmet, 25:22-re hozva a játszmát.

Nagyjából lekopírozták a csapatok az első etapban látottakat, sokáig egyik fél sem tudott meglógni a másiktól. 6:6-nál döntetlen, 11:10-nél pedig minimális fehérvári előnyt mutatott az eredményjelző. A tizennyolcadik „vasutas” pont Guzmics érdeme volt, aki feladás helyett okosan áttette a labdát a túloldalra, meglepve vele az ellenfelet. Ekkor még csak kettővel ment a hazai csapat, ezután viszont nőtt a fór és a csereként beállt Neukum pontjával 25:19-re nyert a MÁV.

A harmadik játékrészben sem adta könnyen magát Fehér Tibor alakulata, azonban érdemben nem tudott újat mutatni, Kholman Norberték 14:10 után egyértelművé tették, hogy egyetlen szettet sem engednek át az ellenfélnek. Németh Ödön együttese 25:19-re hozta a harmadik, egyben utolsó felvonást, 3:0-ra megnyerve az év és az NB I Liga alapszakaszának első fehérvári összecsapását.

Férfi NB I Liga, alapszakasz, 1. forduló
MÁV Előre SC – SZESE Győr 3:0 (22, 19, 19)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Sík, Mezei
MÁV: Németh, Kaposi, Guzmics, Salazar, Stefanovics, Kholman. Csere: Takács (liberó), Náhol, Neukum, Sziládi. Vezetőedző: Németh Ödön.
SZESE: Szántósi, Horváth, Földes, Flachner, Leiner, Szabó. Csere: Lengyel, Bicskó (liberó), Falvai, Bíró, Apáti. Vezetőedző: Fehér Tibor
Eredmény alakulása: 1. szett: 2:2, 5:4, 8:7, 14:11, 19:16, 22:17. 2. szett: 6:6, 11:10, 16:15, 21:17. 3. szett: 4:1, 9:9, 14:10, 16:15, 23:19

Németh Ödön: „Nehezen indult a mérkőzés, de azt lehet mondani, hogy megéreemelten nyertük meg a találkozót. Helyenként láttam a pályán az edzéseken gyakorolt variációkat. Gratulálok a fiúknak!”

Fehér Tibor: „A rutinosabb fehérvári csapat megérdemelten nyert, de büszke vagyok a tanítványaimra, mert az első két szettben szépen játszottak.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print