Holnaptól Alba Java!

Holnap rajtol el a XIV. Alba Java „Mikszröpi” Kupa. Ennek apropóján Nagy Róbert szervezővel beszélgettünk.

Ha az ünnepek és Székesfehérvár egyszerre szóba kerül a sportbarátok körében, szinte biztos, hogy sokaknak egyből eszébe jut a nagy hagyománnyal bíró Alba Java amatőr vegyes röplabdatorna. Idén mivel készültök, mi lesz a program?
Szokásos jó hangulatú évzáró miksz torna lesz, ahol mindenki megmutathatja képességeit. Természetesen lesz extra és normál kategória, előbbiben aktív játékosok is indulhatnak. Az összecsapások tizenöt percig zajlanak majd, és csapatonként hat főnek, köztük minimum három lánynak játszania is kell folyamatosan. A legjobb csapatokat díjazzuk, sőt a kiemelkedően teljesítő játékosokat is. 

Hány csapatot és játékost vártok az előzetes jelentkezések alapján?
Körülbelül húsz csapat és százötven játékos vesz részt a tornán.

Lesz-e valami olyan része a kétnapos programnak, ami az eddigi szokásoktól eltérő lesz?
A nevezők között lesz számos volt és jelenlegi válogatott játékos, NBI-es spíler, és az esti zenés program is eltér az utobbi évek hagyományaitól.

Saját, mondjuk MÁV Előre vagy Fésüs Röplabda Akadémia által benevezett, mégis amatőr csapat lesz-e a pályán?
Természetesen, lesznek a felnőttek és az utánpótlás korú gyerekek közül is akik röplabdázással búcsúznak az óévtől.

Saját meglátásod szerint mennyi energiájuk van röplabdázni az ünnepek között a résztvevőknek, esetleg Te is beszállsz?
Szerintem ide mindenki nagy várakozással, a jó hangulat reményében jön és nem utolsó sorban az eredemény is büszkeséggel tölt el mindenkit, mivel ez a torna idén már a tizennegyedik lesz. Lehet, hogy elindítom a szokásosan az utolsó helyek egyikére pályázó amatőr baráti csapatunkat, a Labdatörőket. 🙂

Lehet ezt az Alba Javát egy kis „előszilveszteri programnak” is titulálni?
Igen, amikor Györök Zoli barátommal az elsőt kitaláltuk, szándékosan tettük erre az időpontra és ezzel hagyományt teremtve az év egyik, hanem a legnagyobb miksz tornájává nőtte ki magát.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print