Hegyvidéken zártuk az évet

A III. Hegyvidék Nyílt Nemzetközi Kempo Kupával búcsúztatta 2018-at a Magyar Kempo Szövetség és a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia. A XII. kerületi versenyen mintegy húsz klub adta le nevezését a technikai és küzdelmi kategóriákba.

A Hegyvidék Kupa idei helyszíne a Városmajori Gimnázium volt, ahol három tatamin zajlottak a küzdelmek. Kata, fegyveres kata, önvédelem, submission, semi kempo, kempo kumite és full kempo szabályrendszerekben versengtek az indulók az érmes pozíciókért. A magyar válogatott tagjai közül többen tatamira léptek, és zömében, a papírformának megfelelően nyerték is saját számaikat.

A Hegyvidék Kupa csapatversenyében az Újfehértói Kempo HSE bizonyult a legjobbnak, huszonkét arany-, huszonegy ezüst- és öt bronzérmet szerezve. Kiemelendő, hogy a kelet-magyarországi egyesület mind a négy országos bajnoki fordulót megnyerte 2018-ban. A dobogó második fokán a házigazda hegyvidéki klub végzett, a harmadik pozícióban pedig a Firewolf zárt.

A III. Hegyvidék Kupa végeredménye:
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
3. Firewolf Jászárokszállás
4. Herceghalom Kempo Dojo HSE
5. Budajenő Kempo Klub
6. PDM Gym Csepel

A Magyar Kempo Szövetség a mostani tornával lezárta 2018-at, amely során számtalan kiemelkedő eredményt értek el a harcművészek. Áprilisban, Budapesten rendezték a világbajnokságot, amelyen az egyéni érmek mellett története első összetett vb-címét nyerte Magyarország. Szeptemberben ugyancsak történetében először, Afrikában vett részt az első tunéziai nemzetközi bajnokságon, ahonnan huszonnyolc éremmel tért haza a válogatott. Az októberi, bukaresti Európa-bajnokságon hatvankilenc(!) dobogós helyezés volt a termés, majd novemberben az Amerikai Egyesült Államokban, Miamiban szálltak harcba lányaink és fiaink a kenpo-világbajnokságon, tizenegy medáliát gyűjtve.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest