Három arany a hegyvidéki Lacza Ábel nyakában a magyar kempo-bajnokság első fordulójában

lacza abelszemben

A Budajenő Kempo Kupával rajtolt el a magyar bajnokság a hétvégén. A Pest megyei településen huszonegy klub százhúsz harcosa vívott ádáz csatákat a bajnoki helyezésekért és az ezekért járó pontokért. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia hat sportolója lépett tatamira a budapesti világbajnokságot követő első hazai kempo viadalon.

A HHKA legeredményesebb versenyzője a mindössze tíz éves, már világbajnoki és világkupa-elsőséggel is büszkélkedő Lacza Ábel lett. A hegyvidéki akadémia fiatal tehetsége aranyérmet szerzett semi kempo, light contact és chikara kurabe kategóriában. Utóbbiban ráadásul a tíz kilogrammal nehezebb vetélytársak súlycsoportjában indult. Ábelnek a legfényesebb medáliák mellett egy ezüstérem is összejött: submission versenyszámban döntetlent hozó meccset követően extra menetben kapott ki 2-1 arányban egy szigethalmi fiútól.

A Plósz-családnak ugyancsak jól alakult a szombat: A tizenhét esztendős Kingának és a senior korosztályban induló anyukájának, Rékának sem sikerült legyőzőre találnia semi kempóban, így mindketten bearanyozódtak.

bartha boglarkabalra di gennaro plosz kingajobbra

di gennaro plosz rekabalra

A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia összesen öt arany-, három ezüst- és egy bronzérmes pozíciót szerzett a 2014. évi Budajenő Kempo Kupán, amely az összetett csapatversenyben a hatodik helyhez volt elegendő.

Egyéni eredmények:
I. hely: Di Gennaro Plósz Réka (semi kempo, -65 kg, +35 év), Di Gennaro Plósz Kinga (semi kempo, -65 kg, 17-18 év), Lacza Ábel (semi kempo, -35 kg, 10-11 év; light contact, -35 kg, 10-11 év; chikara kurabe, -45 kg, 10-11 év)
II. hely: Kalcsó Virág (semi kempo, -50 kg, 15-16 év), Megyeri Benjámin (semi kempo, -70 kg, 18-34 év), Lacza Ábel (submission, 40 kg, 12-13 év)
III. hely: Bartha Boglárka (semi kempo, -65 kg, 17-18 év)

megyeri benjaminjobbra

Az első tíz csapat sorrendje:
1. Dojo Lovász SKE Szigethalom
2. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
3. Aladin Hero Team (Románia)
4. SVSE
5. Budakeszi Kempo Iskola
6. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
7. Budajenő Kempo Klub SE
8. Öt elem Wushu Egyesület
9. University Boxing Club Savate
10. Herceghalmi Kempo Klub

csapatok

A bajnokság második fordulóját Felcsúton rendezik június első felében, ahol ismét harcba szállnak a hegyvidéki akadémia kempósai.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print