Győzelemmel búcsúzott a Magyar Kupában a MÁV Előre Foxconn 

Hiába nyert idegenben a visszavágón, a negyeddöntőben kiesett a férfi röplabda Magyar Kupából a MÁV Előre Foxconn. A fehérváriak mindent megtettek a sikerért, és végül emelt fővel távoztak a pályáról.

A MÁV Előre Foxconn játékosai abban a tudatban érkeztek Kaposvárra, hogy maximum egy játszmát veszíthetnek Kaposváron, ha tovább akarnak jutni a Magyar Kupa elődöntőjébe. Dávid Zoltán vezetőedző a mérkőzés előtt jelezte, a végsőkig hisznek, de a diadalhoz ki kell küszöbölni az odavágón vétett hibákat, és tanítványainak stresszhelyzetben is jó megoldásokat kell választaniuk. 

A fehérvári röplabdázók a tétnek megfelelően nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, ahol négypontos sorozattal kezdtek be. A hazaiaknak időbe telt visszaküzdeniük magukat, 10-9-nél viszont már náluk volt az előny. A fehérváriak ezúttal nem hagyták átvenni az irányítást, Redjo Koci, Christian Janke és Pesti Marcell felváltva ütötte a pontokat. 13-17-nél már ismét négy pontos volt a különbség a vendégek javára, ami onnantól már csak tovább nőtt a szett végéig.

A második felvonásban folyamatosan ment az adok-kapok, 14-12-nél azonban egy vitás döntés után megtört a MÁV Előre lendülete, amelynél 16-12-nél Szabó Vilmos váltotta Tomás Dileót a feladó pozícióban. Az első összecsapás legjobbja, Baróti Árpád ekkor lendült bele igazán: brutális ütések, ász nyitások, egy hatalmas blokk Redjo Koci oldalán, és máris elhúzott kaposvári együttes, amely végül kiegyenlített. 

A FINO jó formája a harmadik szettre is kitartott. A hazaiak először 10-7-nél vezettek három ponttal, onnantól kezdve pedig a kék-fehérek nem tudtak két ponton belülre kerülni. Tomanóczy Bálint blokkjával 20-18-nál felcsillant a remény, a tizenkilencszeres bajnok rutinja azonban ismét érvényesült, így 2-1-es szettállásnál eldőlt a továbbjutás sorsa. 

A következő két játszmában mindkét edző felküldte második sorát. A csapatok szoros végjátékkal örvendeztették meg a nézőket, mely során a MÁV Előre magyar fiataljai bizonyultak jobbnak. Sebestyén Mártonék először kiegyenlítetek, majd a döntő szettben 11-15-re győztek. Veresége ellenére a Kaposvár jutott tovább a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol a Kecskemét lesz az ellenfele. 

Ma nem sikerült meglépnünk azt a szintet, amit szerettünk volna. Az első szett adott okot a bizalomra, de aztán a következő két játszmában megint túl sok volt a hiba. Arra, hogy végül nyertünk, nem tudunk szépségtapaszként gondolni. Nincs mit szépíteni ezen, a Kaposvár megérdemelten jutott tovább. Gratulálunk nekik. A szezon itt azonban korántsem ér véget. Folytatjuk a kemény munkát, mert előbb vagy utóbb kifizetődő lesz. Részeredményeket már láttunk belőle tavaly, de ennyivel nem elégszünk meg” 

Nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően. 

A fehérvári röplabdázók még két sorozatban érdekeltek a szezonban. A magyar bajnokságban eddig veretlenek, a MEVZA Közép-európai Ligában pedig öt mérkőzésből négyet megnyertek, így nagy eséllyel pályáznak a négyes döntőre.


FINO Kaposvár – MÁV Előre Foxconn 2-3 (19-25, 25-17, 25-20, 23-25, 11-15)

Kaposvár Aréna

FINO Kaposvár: Hubicska, Magyar, Bögöly, Novoselov, Lescay, Baróti. Csere: Bozóki (liberó), Eördögh (liberó), Zarka, Iván, Kalmár, Quevedo, Tóth. Vezetőedző: Slobodan Prakljacic.

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print