Fontos lépést tett a nyolcaddöntő felé a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában

Kínkeservesen, de hatalmas szívvel kiharcolt ötszettes győzelemmel folytatta menetelését a nemzetközi porondon a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A fehérvári együttesnek ezúttal mélyről kellett visszajönnie a svájci Volley Näfels ellen a CEV Challenge Kupában, de küzdőszellemének köszönhetően továbbra is őrzi veretlenségét az idei szezonban.

Magabiztosan kezdett a kék-fehér alakulat a tavalyi svájci bronzérmes ellen, és a játékát elnézve nehéz lett volna megmondani, hogy története során idén először szerepel európai kupasorozatban. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége totális kontroll alatt tartotta a játékot az első szettben, és a vezetést a kezéből egyetlen pillanatra sem kiengedve örvendeztette meg a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok nézőterén összegyűlt közel ezer szurkolót. 

A második felvonásban fordult a kocka, a hazai csapat kétszer annyit hibázott, mint korábban, melynek köszönhetően hamar hatpontos hátrányba került. Vérfrissítésként Szabó Vilmost az argentin Tomas Dileo váltotta a feladó poszton, de sem ő, sem az ismét ihletett formában játszó Pesti Marcell nem tudta megfordítani az állást. Egyenlített a svájci együttes.

A képhez tartozó alt jellemző üres; MAV-ELORE-VS-VOLLEY-NAFELS_5-1024x681.jpg a fájlnév
Fotó: CEV/Cselényi-Szabó András

A harmadik szett kevesebb MÁV Előre hibát, de nagyobb vendég lendületet hozott. Nico Süess és Vitor Yamamoto a svájci csapat élére álltak, és sorra hozták a fontos pontokat, ezzel megfordítva a mérkőzés állását. Egészen a negyedik játszmáig kellett várni a fehérváriak feltámadására, de onnantól nem volt megállás. Redjo Kociék először 25-22-es eredménnyel egyenlítettek, majd a döntő szettben hatalmasat küzdve, 15-9-re diadalmaskodtak. 

A mérkőzés legjobb pontszerzői a 24 pontig jutó Nico Süess (Volley Näfels) és a 23 pontot termelő Pesti Marcell (MÁV Előre Foxconn) voltak.

Várható volt, hogy kijön a fiúkon a fáradtság a múlt heti MEVZA mérkőzések után. Lehoztunk egy hét alatt négy nemzetközi meccset, ami nem kis színvonal. Az első szettet simán vittük, aztán sikerült elaltatniuk minket. Nagyon kellemetlen játékstílust játszottak, és egy kicsit elvesztettük az önbizalmunkat. Viszont hatalmas pozitívum, hogy a semmiből felálltunk és megnyertük ezt az összecsapást” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A képhez tartozó alt jellemző üres; MAV-ELORE-VS-VOLLEY-NAFELS_2-1024x681.jpg a fájlnév
Fotó: CEV/Cselényi-Szabó András

CEV Challenge Kupa – A nyolcaddöntőbe jutásért

MÁV Előre Foxconn – Volley Näfels3-2 (25-22, 18-25, 20-25, 25-22, 15-9)

Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Volley Näfels: Habr, Biella, Süess, Yamamoto, Nikolov, Ropponen. Csere: Blaser (liberó), Bedrac, Thuner, Young, Bartholet, Aebli. Vezetőedző: Matjaz Hafner.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print