Fontos győzelem idegenben

Megnyerte első mérkőzését a MÁV Előre SC-ST Solar az MTK Budapest ellen, a női röplabda Extraliga 7. helyért zajló helyosztóján. Maia Dvoracekék 3-1-re bizonyultak jobbnak a budaörsi összecsapáson.

A székesfehérvári Maia Dvoracek két pontjával kezdődött a bennmaradásért zajló párharc első felvonása Budaörsön. 3-2-nél az MTK állt jobban, 5-5-nél döntetlen volt az állás, ezután viszont négy ponttal meglépett a MÁV Előre. A házigazda felzárkózása helyett tovább nőtt a fehérvári előny, 18-9-nél már behozhatatlannak tűnő volt a fór. Dvoracek és Anne Erzt pontjaival és MÁV-sikerrel zárult a szett 25-13-nál. 0-1

A második játszmában folytatódott a vendégcsapat dominanciája: bár 3-1-nél a fővárosi kék-fehérek álltak nyerésre, de Tóth Jázmin sánca után a mieink vezettek 7-3-ra, s időt is kért Leiszt Máté hazai oldalon. A pinehő nem billentette ki a ritmusból a MÁV Előre játékosait, 12-6-nál kétszer annyi pontot szereztek, mint ellenfelük. 22-20-nál ugyan két pontra felzárkózott az MTK, de többre nem futotta az erejéból, Ertz és Szabó Lilianna is pontot szerzett ezután, végül pedig 25-21-re behúzta Lukasz Przybylak gárdája a második játékrészt is. 0-2

A harmadik etapot 4-0-val nyitotta a pályaválasztó, 4-4-nél viszont Ertz ász nyitásával egalizált a vendégcsapat. 9-8-nál át is vette a vezetést a Loki, 12-nél, 17-nél és 21-nél pedig döntetlent mutatott az eredményjelző. 23-23 után Anja Asonja szerzett pontot, majd egy hiba is hozzájárult ahhoz, hogy 25-23-ra nyert az MTK Budapest és szépített. 1-2

A negyedik felvonást ismét nagy lendülettel kezdték Kovács Evelinék: 4-1-es kezdeti fórt követően 10-5-re, majd 18-11-re is vezettek. 22-12-nél az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két fél között, a szettet és egyben a mérkőzést pedig Ertz pontja zárta le 25-15-nél.

A MÁV Előre SC-ST Solar nagyon fontos mérkőzést nyert meg szombat este, egyúttal elvette az MTK pályaelőnyét az egyik fél harmadik sikeréig tartó csatározásban. A mezőny és egyben a fehérvári klub legeredményesebb röplabdázója az amerikai Maia Dvoracek volt, aki nem kevesebb mint 27 ponttal segítette győzelemhez csapatát. Folytatás kedd este hét órától, Székesfehérváron.

Női röplabda Extraliga, helyosztó a 7. helyért
MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar 1-3 (-13, -21, 23, -15)
Budaörs, 70 néző. Vezette: Ujházi, Mezőffy.
MTK: Asonja 16, Szabó Lili 1, Berkó L., Tatár 10, Briga, Costa 14. Csere: Divényi, Weidemenn (liberók), Tarr, 8 Varga, Gellér, Garai 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MÁV: Gilfillan 15, Dvoracek 27, Tóth J. 8, Szabó Lilianna 8, Dolotova, Ertz 17. Csere: Kovács (liberó), Borostyán, Narancic, Csabai, Szilágyi. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Lukasz Przybylak: „Megtettük az első lépést, hogy bennmaradjunk az Extraligában, de ez nem változtat semmin számunkra. Továbbra is meg kell tartanunk a koncentrációt és tisztelnünk kell az ellenfelet, hiszen erős nyomást helyezett ránk. Azt mondtam a lányoknak, hogy az utolsó dudaszó után felejtsük el ezt a meccset és a holnapi regenerálódásra koncentráljanak, mert mentálisan és fizikailag is készen kell állnunk a keddi, második mérkőzésre. Jól teljesített a csapat, de tudunk ennél is jobban játszani. A következő két napban megpróbálunk javítani a minőségen és gondoskodunk róla, hogy szurkolóink büszkék legyenek ránk.”

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print