Férfi és női röplabdázóink is a VOK Sportcsarnokban lépnek pályára szombaton

Újra röplabda Extraliga Szuperszombat a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban! Férfi együttesünk Challenge Kupa sikerét követően lép pályára a Szeged ellen, míg női csapatunk a Diósgyőr ellen igyekszik visszatérni a győzelem útjára. Szurkolóink a két mérkőzést egy belépő áráért tekinthetik meg.

A férfi röplabda Extraliga tabelláján nyolc lejátszott mérkőzést követően 8. helyen álló Vidux-Szegedi RSE-t fogadja a MÁV Előre Foxconn szombaton kora délután. Az erőviszonyok alapján kötelező a győzelem. Soron következő ellenfelünk eddig ötször nyert és háromszor veszített a szezonban. 

Férfi röpiseinknek ezzel szemben továbbra is makulátlan a mérlege a hazai elsőosztályban: mind az öt összecsapásukat szettveszteség nélkül hozták le. Ezúttal azonban a rotáció is nagy hangsúlyt kap, mivel keddi 3-2-es sikerét követően a csapat november 29-én Svájcban játszik kulcsfontosságú visszavágó mérkőzést a nyolcaddöntőbe jutásért a CEV Challenge Kupában.

Csakúgy, mint a MEVZA-ligás három összecsapást követően, a Challenge Kupa mérkőzés után is adtam a csapatnak két nap pihenőt, mivel a teljesítmény alapján úgy érzem, hogy az a sorozatterhelés, amit a Közép-európai Ligában kaptak, még bennük van. Általában maximum egy-másfél napot tudunk biztosítani a regenerálódásra, hogy formában maradjanak, de erre most szükség volt, hogy a Volley Nafels elleni visszavágóra készen álljanak. A szombati Extraliga mérkőzésen is igyekszem majd vegyesen játszatni őket. A cél az lesz, hogy a kétnapos kihagyás után újra felvegyék a ritmust, és a jövő héten Svájcban a legjobbjukat tudják nyújtani” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn féfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

A mérkőzést a Hunvolley.tv élőben közvetíti.

Női röplabdázóink a Magyar Kupában elszenvedett vereséget követően javítanának, amire minden esélyük meglesz. Ellenfelük az Extraliga utolsó helyét elfoglaló Diósgyőri VTK csapata lesz. Pallagh Ágnesék esetében is papírforma győzelem várható hazai pályán. 

Sok nehéz mérkőzésünk volt az utóbbi hetekben, így a DVTK elleni párharc kiváló alkalom lehet az önbizalomépítésre. A lányok égnek a bizonyítási vágytól, elszántan lépnek majd pályára. Tiszteljük az ellenfelet, így ezen a mérkőzésen is mindent bele fogunk adni” – közölte Lukasz Przybylak, a MáV Előre Foxconn női röplabdacsapatának vezetőedzője.

Férfi Extraliga alapszakasz, szombat, 14:00

Helyszín: Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – Vidux-Szegedi RSE

A mérkőzést a Hunvolley.tv élőben közvetíti.

Női Extraliga alapszakasz, szombat, 18:00

Helyszín: Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – Diósgyőri VTK

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print