Fél lábbal a válogatottban

2016 wmmaa cegled1

Szombaton rendezték a WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság 1. fordulóját Cegléden. A válogató versenyen az oroszországi Európa-bajnokság és a kínai világbajnokság jegyében léptek szorítók közé a sportolók.

2016 wmmaa cegled2

A 2016. évi hazai WMMAA-bajnokság eredményei alapján alakul ki majd a magyar válogatott kerete. A nemzeti csapat vesz részt a szeptemberi, szentpétervári kontinenstornán, továbbá a novemberi, Makaón tartandó világbajnokságon. Ezen versenyekre való kijutás szemmel láthatóan nagy motivációt adott a hétvégi torna indulóinak, mert egytől egyig mindenki elszántan, komolyan küzdve tört sikerre. A meghirdetett súlycsoportok közül kiemelendő a Kombat Kempo Karate BVSC-s Okos Péter Pál győzelme, aki a 84 kg-os kategória döntőjében a szegedi SZTE EHÖK-ös Zsótér Csaba ellen tudott nyerni. A 70,3 kg-os súlycsoportban pedig technikai KO-val nyert a második menetben Etelaky Lajos (Budapest Top Team) Bozsányi Andor (Idei Fight Team) ellen. Rajtuk kívül Molnár Benjámin (Budapest Top Team) és Turai Zoltán (Pitbull Team Soroksár) karját is a magasba emelték Cegléden.

2016 wmmaa cegled3

A WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság két fordulójára kerül még sor az Európa-bajnokság előtt. A három selejtező összeredményei határozzák meg majd, hogy a világszövetség által megadott súlycsoportokban mely sportolók képviselhetik hazánkat az év második felének két kiemelkedő világversenyén.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print