Farsangi karneválra várják az érdeklődőket a hétvégén

karneval program 15 2 2

Tavaly rendezték meg először a Fejér megyei Válon azt a farsangi karnevált, amellyel mára hagyományt teremtettek az ötletgazdák. Az előző esztendőben nem kevesebb, mint ezer helyi és környékbeli lakos vett részt az eseményen.

Az I. Farsangi KarneVÁL visszajelzései minden bizonnyal pozitívak voltak, mivel a szervezők láttak létjogosultságot arra vonatkozóan, hogy idén legyen folytatása a jelmezes mulatságnak. A vasárnap tartandó eseményt klasszikus farsangi felvonulás nyitja 14 órakor, majd a település központjában lévő étteremnél felállított rendezvénysátorban programok sora szórakoztatja a kilátogatókat.

A kínálatban számos helyi és környékbeli intézmény, civil szervezet és egyéni fellépő műsora helyet kap: iskolai csoportok előadásai, dalkörök, harcművészek, néptánccsoport és hastáncosok is birtokba veszik a színpadot 15 és 18 óra között. Ezt követően megválasztja és díjazza a zsűri a legjobb jelmezeket több kategóriában, zárásként pedig hagyományhű kiszebábu-égetésre kerül sor.

A német Beggendorfban élő, de Válhoz is kötődő Edwin Mitchell alapította Farsangi KarneVÁLt a Válvölgye Gasztronómiai, Kulturális és Turisztikai Egyesület rendezi. A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak az ingyenes családi programra, amelynek Pecsuvácz Péter lesz a műsorvezetője.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print