Exkluzív helyszínen ünnepelt a szülinapos Felcsút Kupa

A 2019. évi magyar bajnokság első fordulóját rendezték a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság alkalmával szombaton. A jubiláns eseménynek méltó otthont biztosított a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont. 

A spanyolországi világbajnokság előtti utolsó seregszemlére több mint százhúsz harcművész nevezett mintegy húsz egyesület jóvoltából. Az idei Felcsút Kupán, szinkronban a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) szabályzatával kata, fegyveres kata, önvédelem, semi kempo, submission, knock down, kempo kumite és full kempo kategóriákat hirdettek meg.

Az ünnepélyes megnyitón méltatta a kempo harcművészet helyi, országos és nemzetközi sikereit Mészáros László, Felcsút polgármestere, a rendezvény fővédnöke. Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke pedig 5. dan fokozatot adományozott a főszervező Kornély Györgynek, a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE és az MKSZ alelnökének. Kornély mester idén több szempontból is jubilál: három és fél évtizede kezdte kempós pályafutását, huszonöt évvel korábban honosította meg Felcsúton a harcművészet ezen válfaját, és tizenöt éve hívta életre a Felcsút Kupát.

Az áprilisi vb-re készülő valamennyi, válogatott tagságra pályázó kempóka tatamira lépett a versenyen. A tavalyi szezont elsöprő sikerrel záró Újfehértói Kempo HSE-t ezúttal sem tudták letaszítani a csapatversenyben a dobogó legfelső fokáról. A tizennyolc sportolót nevező klub a második jászárokszállási Firewolfot és a harmadik Herceghalmi Kempo Dojo SE-t szorította maga mögé.

A csapatverseny végeredménye (1-6. hely):
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Firewolf Jászárokszállás
3. Herceghalmi Kempo Dojo SE
4. Budajenő Kempo Klub
5. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
6. MyGym SE Pomáz

A XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság után véglegessé vált az utazó keret az április 25-27. között Guadalajara településen tartandó XVI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupára. Ezt a névsort a napokban hozza nyilvánosságra a Magyar Kempo Szövetség.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print