Érdi ezüst a pénzdíjas nemzetközi tornán

domotor matrai beatabalra nagy krisztina

Legjobb magyar párosként második helyen fejezte be szereplését Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina a Kispest Open nemzetközi strandröplabda versenyen. Az érdi kettősnek a viharos időjárással is meg kellett küzdenie.

19 női páros, köztük 12 külföldi – szlovén, szerb, szlovák, cseh, román – nevezett a balatonakarattyai Bercsényi strandon rendezett pénzdíjas nemzetközi strandröplabda tornára. A szombaton és vasárnap lebonyolított viadalon a Delta RSE Érd párosa, Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina igyekezett tudása legjavát adni.

Elsőként a szerb Frajtovic-Kalman páros ellen sikerült nyerniük 2:0-ra Dömötöréknek. Ezután szlovének következtek Kontrec és Pene személyében. Az első szettet hozták a deltások, de a folytatásban fordítottak a nyugati szomszédok és 2:1-re nyertek a magyar duó ellen. Így vigaszágra kerültek Nagy Krisztáék és a tavalyi bajnok Lutter Eszterrel kerültek szembe, akinek ezúttal Győri Panna volt a párja. Az érdi strandröplabdázóknak nem jelentettek nagy akadályt, 2:0-s győzelemmel mentek tovább. A játéknap azonban félbeszakadt a nagy eső és vihar miatt. A szervezők úgy döntöttek, hogy vasárnapra halasztják az összes hátralévő mérkőzést (általában a legjobb négy összecsapása szokott másnapra maradni – a szerk.).

A zárónapon újfent szerbekkel, a Kostic-Marcetic duóval kerültek szembe Dömötör-Mátraiék. A nyitó szettben már 6:2-re is vezetett az ellenfél, de végül sikerült fordítani és 21:19-re nyerni a magyar csapatnak. A második játékrész nagyobb érdi fölényt hozott, 21:15-re győzött a legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmese. A négybe jutásért szlovák páros ellen lépett homokra a Delta kettőse, amelyen 2-0-s sikernek örülhetett. Az elődöntőben a korábbi ellenfél szlovén kettős várt ismét Dömötör-Mátrai Beátáékra, de ezúttal revánst tudtak venni egy 2:1-es győzelemmel. A fináléban már nagyon fáradtan játszott a Delta RSE Érd párosa. Újra külföldi kettős várt a mieinkre, méghozzá az Amerikai Egyesült Államokban edződött szerb Raicevic-Savovic duó, akik meg is nyerték a Kispest Open döntőjét 2:0-ra.

Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina végül a dobogó második fokára állhatott fel Balatonakarattyán, ami egyben azt is jelentette, hogy legjobb magyar párosként, tizenkilenc indulóból zártak az előkelő második pozícióban.

Az Delta RSE Érd utánpótláskorú játékosai is részt vettek a tornán és többen érmes helyen végeztek. Róluk következő cikkünkben számolunk be részletesen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print