Duplameccsel folytatódik a bajnokság vasárnap

Női és férfi röplabdacsapatunk is hazai pályán szerepel a hét utolsó napján. Mindkét Extraligás keretben bemutatkozhatnak a télen érkezett új igazolások.

A vasárnapi programot a MÁV Előre SC-Foxconn férfi együttese nyitja, amely 15 órától fogadja a MAFC-BME-t a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. A játéknapot megelőzően a házigazda hatodik helyen áll a tabellán, ugyanakkor egy győzelemmel előreléphet, hiszen az ötödik, negyedik és harmadik helyezett riválisoknak is ugyanannyi, tizennyolc pontja van. A MAFC elleni bajnokin először húzhatja magára a MÁV szerelését hazai közönség előtt Pesti Marcell és Eke Péter. Érdekesség, hogy utóbbi röplabdázó pont a mostani ellenféltől igazolt vissza Székesfehérvárra.

„Mint mindig, most is nagyon várom a mérkőzést. A volt csapatom ellen játszani nagy kihívás, hisz rengeteget röplabdáztam a színeiben. Ugyanakkor jó érzés lesz pályára lépni hazai környezetben először, és remélem, hogy győztesen távozunk a pályáról. Jót tenne a csapatnak most egy győzelem és reális esélyünk is van rá” – nyilatkozta a találkozó kapcsán a fehérvári nevelésű center.

2023. 01. 15., vasárnap, 15:00, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ
Férfi Extraliga alapszakasz, 13. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn – MAFC-BME

Élő eredménykövetés ITT.

A női Extraligában vasárnap 18 órától lesz jelenése a MÁV Előre SC-ST Solar-nak. 2023 első fehérvári női összecsapásán az a Szent Benedek Röplabda Akadémia vendégeskedik a VOK-ban, amely ellen kis híján győzelmet ért el Nagy Fanni alakulata a legutóbbi, novemberi találkozáskor. A tabella utolsó, nyolcadik helyén álló MÁV ugyan papíron nem számít esélyesnek a bronzérmes pozícióban levő balatonfürediek ellen, azonban egy bravúrral hasonlóan jó eredmény születhet, mint az ősz folyamán. A MÁV-ban ezen a találkozón debütálhat a két amerikai röplabdázó, Annie Ertz és Maia Dvoracek, továbbá a szerb Natasa Narancic.

„Ez lesz az idei első mérkőzésünk. Nagyon izgatott vagyok, mivel már egy hónapja nem léptünk pályára. De azóta is folyamatosan dolgozunk, hogy minél jobb formában kezdjük a 2023-as évet. A Balatonfüred elleni első mérkőzésünkön, ha szűken is, de 3-2-re alulmaradtunk, ezért mindenképpen fűt bennünket a visszavágási vágy. Ezért jó eredményt várok a hétvégi találkozón” – nyilatkozta honlapunknak Tóth Jázmin, a MÁV Előre játékosa.

2023. 01. 15., vasárnap, 18:00, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ
Női Extraliga alapszakasz, 8. forduló
MÁV Előre SC-ST Solar – Szent Benedek Röplabda Akadémia

Élő eredménykövetés ITT.

Mindkét mérkőzésre díjtalan a belépés.

Hajrá, MÁV, hajrá, Fehérvár!

(Fotó: archív)

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print