Döntetlen az Eb előtti utolsó hazai mérkőzésen

20160520 175958

Gól nélküli döntetlennel zárult a Magyarország – Elefántcsontpart válogatott labdarúgó-mérkőzés. A budapesti Groupama Arénában rendezett felkészülési találkozón története során először csapott össze a két nemzeti együttes.

Magabiztos magyar védekezés és kimaradt helyzetek jellemezték az Afrika-bajnok Elefántcsontpart és az Európa-bajnoki résztvevő Magyarország első egymás elleni mérkőzését. A válogatott kontinenstorna előtti utolsó itthoni fellépésére mintegy húszezer néző volt kíváncsi a helyszínen. 

Az első félidőben jobbára bal oldali támadások miatt izgulhattak a vendégek, akiknek Gyurcsó és Kleinheisler is rendre megnehezítette a dolgukat. A másik oldalon Dzsudzsák igyekezett veszélyhelyzeteket teremteni, gól azonban egyetlen helyzetből sem született. Mint ahogy a második játékrészben sem, így 0-0-val zárult az összecsapás. Biztató Bernd Storck szövetségi kapitány játékosaira nézve, hogy magabiztosan védekeztek az egész mérkőzésen, a csapaton belüli összhangra pedig ezúttal sem lehetett sok panasz. A támadások befejezésén azonban van mit csiszolni.

Magyarország – Elefántcsontpart 0-0 (0-0)

Groupama Aréna, 19 900 néző. Vezette: Vlado Glodjovic

Legközelebb június 4-én a világbajnok Németország ellen lép pályára a magyar válogatott idegenben, majd ezt követően megkezdi szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print