Dávid Zoltán: Nincs vesztenivalónk, mindent be fogunk vetni a továbbjutásért

Először várja hátrányból a visszavágó mérkőzést a férfi röplabda Challenge Kupában a MÁV Előre Foxconn. Dávid Zoltán vezetőedző bátor játékot és mindent elsöprő akaratot vár együttesétől a mindent eldöntő összecsapáson.

A negyeddöntőbe jutásért küzd a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában a Pamesa Teruel ellen. Fehérvár legjobbjai a spanyolországi odavágón 3-0-s vereséget szenvedtek, így a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban legfeljebb egy szettet veszíthetnek, ha tovább akarnak menetelni Európában. 

A Pamesa Teruel keretét több spanyol válogatott kerettag mellett kolumbiai, argentin és mexikói légiósok erősítik. Optimizmusra adhat okot, hogy Máximo Torcello vezetőedző együttese a szezonban nem teljesít kiegyensúlyozottan. A spanyol bajnokságban 7 győzelem mellett 5 vereség a mérlege, míg a Challenge Kupában az előző fordulóban a szlovén Panvita Pomgrad elleni idegenbeli mérkőzésen is megérintette a kiesés szele. A 3-1-es idegenbeli kudarcot végül elsöprő hazai siker követte. Most fordított forgatókönyvre lenne szükség a MÁV Előre továbbjutásához.

Nincs vesztenivalónk ezen a mérkőzésen, úgyhogy mindent be fogunk vetni. Ezúttal az ellenfelünkön van a nyomás, mögöttünk pedig a hazai közönség, amely az eddigi összecsapásokon is nagy erőt adott nekünk. Ha olyan bátran és koncentráltan tudunk játszani, mint az Amstetten vagy a Näfels elleni idegenbeli mérkőzéseken, akkor bármi lehetséges. Már az is nagy teljesítmény, hogy az első nemzetközi szezonunkban eljutottunk idáig, így bármi is lesz az eredmény, emelt fővel távozunk majd a pályáról. Egyet megígérhetek, a srácok csütörtökön minden erejükkel a továbbjutásért fognak harcolni” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt.

A Pamesa Teruel – MÁV Előre Foxconn nyolcaddöntő visszavágó mérkőzést december 21-én 16:15-kor rendezik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

A magyarországi kupaeseményre a jegyértékesítés a Jegymester.hu oldalon zajlik.


CEV Challenge Kupa – a nyolcaddöntő visszavágó

MÁV Előre Foxconn (HUN) – Pamesa Teruel (ESP)

Időpont: 2023. december 21., csütörtök 16:15

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print