Csütörtökön kezdődik a kempo Európa-bajnokság

2017. október 26. és 28. között rendezik Romániában a Nemzetközi Kempo Szövetség hivatalos Európa-bajnokságát. Magyarországot tizenegy harcos képviseli a tornán.

A bukaresti kontinensviadalon két technikai számban (formagyakorlat és fegyveres formagyakorlat, valamint négy küzdelmi kategóriában (semi és full kempo, submission, MMA) lépnek tatamira a kempósok. A magyar válogatott tagjai közül többen is címvédőként utaznak el a versenyre. A legutóbbi, 2015. évi budapesti Eb-n többek között Ódor Lili, Lacza Ábel, Ditchen Dániel és Komár Dániel is aranyérmes volt. Most mindannyian ott vannak az utazó keretben, így újfent bizonyíthatnak.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke és a válogatott csapatvezetője elmondta, hogy két évvel ezelőtt nagyon magasra tették a mércét, hiszen megnyerték az Eb csapatversenyét Románia és Szlovákia előtt. A hazai rendezésnek is köszönhetően akkor egy bő csapattal álltak ki, amely létszámot most Romániában nem sikerül ugyan megismételni, de akik ott lesznek, azok mindent el fognak követni azért, hogy a lehető legfényesebb érmeket szerezzék meg a címeres mezben.

A magyar válogatott kerete: Lacza Ábel, Ódor Lili, Ódor Erik (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia), Csubák Erik, Ditchen Dániel, Horváth Sebestyén (MyGym SE Pomáz), Komár Dániel, Valasek Olivér (Csepeli Pitbullok), Szabó Tibor Benedek (Újfehértói Kempo HSE), Bácskai Dávid, Jarabik Benjámin (Budapest Top Team).

Az Európa-bajnokság eredményeiről folyamatosan beszámolunk a Magyar Kempo Szövetség hivatalos Facebook-oldalán, amely a www.facebook.com/hungariankempo címen érhető el.

Mint ismert, az Eb utáni következő nagy eseményt Budapest rendezi: 2018. április 26-28. között a MOM Sport lesz a házigazdája a 15. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupának.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print