Csehországban kezdenek az MMA-sok

wmmaa hungary logo

2015. január 24-én rendezik Prágában azt az MMA versenyt, amelyen a Magyar Kempo Szövetség sportolói is részt vesznek, megkezdve szereplésüket az új esztendőben. A cseh tornára öt magyar harcos utazik.

Bíró Gergő (-84 kg), Herbák István (+93 kg), Kiss László (-93 kg), Hankó János (-66 kg) és Makra Dávid (-93 kg) eredményességéért lehet izgulni január utolsó előtti hétvégéjén, amikor is Csehország fővárosában tartják az MMA Világszövetség (WMMAA) nemzetközi versenyét. A magyar team-et a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia és a Csepeli Pitbullok sportolói alkotják. Vezetőjük Lacza Ádám Illés, felkészítő edzőjük pedig Szombat Patrik és Juhász Sándor. A Magyar Kempo Szövetség harcosai ezzel a versennyel kezdik meg menetelésüket a 2015-ös szezonban.

Az első alkalommal kiírt magyar WMMAA-bajnokság márciusban rajtol el, amelynek célja, hogy megversenyeztesse a legjobb magyar harcosokat a kevert harcművészetek szabályrendszerében. Az első tornának március 6. és 8. között, a százhalombattai XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupa ad otthont. Ezt követi majd a gyulai forduló, amit végül az országos döntő zár. A fináléban legelőkelőbb helyen végző fighterek bekerülnek a WMMAA-válogatottba, és képviselhetik hazánkat a szeptemberi, romániai Európa-bajnokságon, továbbá a novemberi, csehországi világbajnokságon.

Mint ismert, tavaly szeptemberben a Magyar Kempo Szövetséget kérte fel a WMMAA, hogy kizárólagos hazai partnerként képviselje az országot az immár negyvenöt nemzetet tömörítő szervezet versenyein.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print