Címmeccset vív Sényei és Halmi Ausztriában

12182768 1028162283943327 1070716682688650845 o

Ma este rendezik az FFC (Final Fight Championship) 23-at Ausztriában. A schwechati Multiversum arénában három magyar MMA-harcos lép szorítók közé a nyolc órakor kezdődő profi gálán. Közülük Sényei László és Halmi Viktor is címmérkőzést vív majd.

Sényei a -77 kg-os súlycsoportban lép szorítók közé, ellenfele a horvát nemzetiségű Ivan Ghulak lesz a 3×5 percesre tervezett összecsapáson. “Úgy érzem nagyon jól sikerült a felkészülés. Viktorral, Polgár Ádival, Borics Ádival nagyon jól húztuk egymást a sparringokon. Továbbá a felkészülésemet nagyban segítette Dudás Attila és Sörös István is. Ezúton is nagyon köszönöm a belém fektetett munkájukat! Magabiztosan várom a küzdelmet, tudom, hogy egy pokoli kemény mérkőzés vár rám, de készen állok. Ez az öv egykor csak álom volt, most itt van egy karnyújtásnyira. Nem engedem elúszni a lehetőséget. Sokat edzettem, a pihenésre és az étkezésre is odafigyeltem. Szeretném megköszönni Lacza Ádámnak, aki biztosítja, hogy a Hegyvidék Harcosai Küzdősort Akadémián edzhetünk, és bármi segítségre van szűkségünk, mindig önzetlenül rendelkezésünkre áll.” – vélekedett a 24 éves tehetség.

“Ivan Gluhakot ismerem, életem első FFC gáláján, 2013-ban bunyóztam vele, ahol erősebb volt és pontozással nyert volna, de a harmadik menet végén sikerült lekopogtatnom. Azóta sok minden változott. Látványos mérkőzésre számítok.” – folytatta Sényei László.

Halmi Viktornak eredetileg orosz ellenfele lett volna Ramazan Sulebanov személyében, azonban útlevél-problémák miatt kénytelen volt lemondani szereplését a dagesztáni fighter. Helyette a bosnyák Ahmed Vita ellen meccsel Halmi, aki ugyancsak 3×5 perces mérkőzésen bunyózhat a -70 kg-os súlycsoportban. “Kemény mérkőzést várok. Ugyan módosult az utolsó pillanatok egyikében az ellenfelem kiléte, ennek ellenére cseppet sem szabad fél vállról vennem a csatát. Tisztelni fogom, azonban folyamatosan törekszem majd idő előtt befejezni a mérkőzést. Akár állva, akár földön. Úgy érzem le fogom hozni ezt a meccset!” – nyilatkozta a WMMAA Hungary-nak Halmi.

Az FFC 23-ról nem maradnak le a honi sportrajongók sem. A Sport TV Fightpont Küzdősport Magazinjának stábja forgat a helyszínen, így a magyar érdekeltségű párharcokról beszámolnak a hazai tv-nézőknek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print