Címmeccset nyert a kempo vb-re készülő Székács

Az első menetben győzött karfeszítéssel Székács Ádám (SZTE EHÖK SE) Szögyényi Attila ellen (Ronin Fight Academy, Debrecen), a szombati Küzdelem Napja gála 63 kg-os MMA kategóriájában.

A portugáliai kempo világbajnokságra is készülő harcos ezzel elhódította a World Fighting Corporation (WFC) amatőr bajnoki övét.

A Küzdelem Napját ötödik alkalommal rendezték meg a gyulai sportcsarnokban, amelyen kempo, MMA és K-1 szabályok szerint küzdött a több mint negyven fighter. Ráadásul telt ház előtt, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezte a környék egyik legismertebb küzdősport rendezvényt.

Kempo 75 kg-ban Hári Botond (East Warriors MMA Gym) az első menetben kiütötte Donka Tibort (SZTE EHÖK SE), kempo 70 kg-ban pedig a debütáló Kovács Dániel (SZTE EHÖK SE) egy giotin fojtással nyert Mirel Ruje Paul (Fight Club, Margitta) ellen az első menetben.

Ezen az estén K-1-ben is volt kempós érdekeltség: Barna József (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia) Jónás Zoltán (Dozso SE, Pécs) ellen vívott meg egy háromszor három percen át tartó küzdelmet 75 kg-ban, amelyben végül ellenfelét hozták ki győztesnek pontozással.

A World MMA Association (WMMAA) szabályai szerint is tartottak összecsapásokat a gyulai eseményen. Niedermayer Bence (SZTE EHÖK SE) az első felvonásban hátsó fojtással győzte le Ilie Gabrielt (SC Somo Kick-boxing, Temesvár) a 70 kg-os súlycsoportban. Micura Róbert (Soroksár-Pitbull) azonban kikapott, méghozzá kiütéssel Bot Dragantól (Iguana FC, Temesvár), szintén 70 kg-ban.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, és a WMMAA magyarországi képviselője elmondta, hogy elégedett volt az idei Küzdelem Napja felhozatalával. Jól felkészített sportemberek léptek szorítók közé, akik túlnyomórészt látványos, kiélezett csatákat mutattak be. Lacza hozzátette, hogy az áprilisi, portugáliai kempo világbajnokságra készülő versenyzők teljesítményének külön örül, mert az eredményektől függetlenül látszik, hogy jó úton járnak a felkészülésben.

(Fotó: Pusztai Gábor Máté)

Az eseményről készült további fényképek megtekinthetőek a Magyar Kempo Szövetség és a WMMAA Hungary hivatalos Facebook-oldalain.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print