Budakeszin a jövő bajnokai

18595220 1385710658154084 1839198921040764186 o

A portugáliai világbajnokság után bő három héttel folytatódott a kempo országos bajnokság.

A II. Budakeszi Kempo Kupára zömében kezdő sportolók neveztek, de természetesen a válogatott néhány friss világbajnoka és világkupa-győztese is tatamira lépett.

A magyar bajnoki fordulón tizenöt hazai klub mintegy száz harcművésze adott számot tudásáról. Tatamira lépett a magyar válogatott több versenyzője is, de ezúttal inkább a kezdő harcosoké volt a főszerep, akik rutinszerzéssel, kezdeti sikerélményekkel gazdagodtak. Egyesületek sora nevezett a kempóval még nem rég foglalkozó gyerekeket, akik így éles versenyhelyzetekben próbálhatták ki magukat. A szervezők minderre kata, fegyveres kata, semi kempo, submission, kempo kumite és full kempo szabályrendszerekben biztosítottak lehetőséget.

A budakeszi torna csapatversenyét az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo nyerte, miután összesítésben megelőzte a második helyen végzett Újfehértói Kempo HSE-t, és a harmadik Herceghalmi Kempo Dojo HSE-t.

A csapatverseny végeredménye (az 1-6. helyezett sorrendje):

1. Fighting Kempo Esztergom-Kertváros

2. Újfehértói Kempo HSE

3. Herceghalmi Kempo Dojo HSE

4. Balogh Team

5. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE

6. Firewolf

A kempókák nyáron edzőtáborba vonulnak. 2017. július 24-30. között kerül sor a Magyar Kempo Szövetség központi összetartására. A balatonlellei táborban a napi tréningek mellett övvizsgát is tartanak majd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print