Bronzérmet nyert Szombat Patrik a bakui MMA Európa-bajnokságon

topanka szilard szombat patrik burai zoltan

Harmadik helyen végzett Szombat Patrik az azerbajdzsáni WMMAA Európa-bajnokságon, a hétvégén. A magyar válogatott kempós a 77,1 kg-os súlycsoportban szerezte meg Magyarország első medáliáját az MMA Világszövetség tornáján.

A versenyen tizenhárom nemzet sportolói léptek kötelek közé, hogy eldöntsék a hat súlycsoportban meghirdetett Európa-bajnoki cím sorsát. Hazánkat három harcos képviselte a Sarhadchi Olimpiai Sportközpontban, november 15-én és 16-án.

Az újonc magyar csapatnak volt miért örülnie Bakuban: a 77,1 kg-os súlycsoportban Szombat Patrik tizenkét induló közül bizonyult a harmadik legjobbnak: az elődöntőbe egy iráni sportolón át vezetett az út. A Dunaharaszti Kempo SE harcosa egy jól kivitelezett fojtás technikával kényszerítette feladásra ellenfelét. Ezután a döntőbe jutásért vívott párharcban végigment a kétszer három perces mérkőzés. Végül pontozással kapott ki fehérorosz ellenfelétől a magyar versenyző

A 65,8 kg-os súlycsoportban Turai Zoltán volt érdekelt. Tizenketten indultak ebben a kategóriában. Sajnos Zolit lekopogtatta fehérorosz ellenfele az első menetben, így elesett a további küzdelemtől. A 70,3 kg-osok között Topánka Szilárd szállt ringbe, azonban lett harcostársával szemben neki sem sikerült továbbjutnia. Itt tizenegy versenyző volt érdekelt.

fedor emelianenko lacza adam illes

„Sikerült megfelelnünk az előzetes várakozásoknak, mivel éremmel térhetünk haza. Láttam azt a rendkívül magas színvonalat, amelyhez a magyar amatőr MMA sportnak fel kell fejlődnie. Úgy gondolom, jó úton haladunk. Ezúton is gratulálok a csapatnak, különösen a bronzérmes Szombat Patriknak és felkészítő mesterének!” – értékelte a magyar együttes teljesítményét Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, egyben a WMMAA Hungary vezetője.

Két bíró is képviselte Magyarországot az Európa-bajnokságon Budai Zsolt és Sándor Béla személyében. Jövőre Csehország rendezi a világbajnokságot, a kontinenstornát pedig Románia.

budai zsolt biraskodik

A versenyről további fényképek és videók megtekinthetőek a WMMAA Hungary hivatalos Facebook-oldalán.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print