Bemutatkozik: Lacza Ádám Illés

420332 156489274508563 1253821446 n

1981-ben kezdtem a küzdõsport karrieremet. Az akkor még SHOTOKAN karate stílushoz tartozó Állatorvostudományi Egyetem SE-ben (ÁSE). Ez volt az elsõ klubom. Mestereim: Kurdi Gábor és Dr. Tancsa Nóra. Elsõ kyus vizsgámat Shotakan karate stílusban tettem le.

1983-ban a klub stílust váltott. Innentõl kezdõdött a HAYASHI-HA SHITO RYU oktatás Magyarországon. Ebben a stílusban 1. kyu-ig vizsgáztam. Voltam magyar korosztályos bajnok kumitéban és a legfiatalabb tagja (17 évesen) a felnõtt keretnek. Az elsõ Mikulás Kupán Miskolcon csapat kumitéban arany érmet szerzetem. Romániában és Bulgáriában is aranyéremmel tértem haza a két ország csapat és egyéni kumite küzdelmeibõl.
1990-tõl több stílusban is kipróbáltam magam. JUDO, majd JIU-DO Simon Mihály mesternél, THAI-BOX Rehák Györgynél, AIKIDO Michell Goro-nál.

1993-tõl kezdõdött KEMPO-s múltam. A katonai szolgálat leteltével elkezdtem ismerkedni a kempo-val Juhász Ferenc mesternél a BVSC-ben. 1998-ig kempoztam versenyszerûen, amit egy komoly térdsérülés miatt kellett feladnom. Voltam semi kontakt-ban és light kontakt-ban többszörös magyar bajnok -70 kg-ban, 74 kg-ban. Több versenyt nyertem meg kata és fegyveres kata versenyszámokban. Fegyveres kumitében kettõször állhattam a dobogó legfelsõ fokára. Chikare-kurabe versenyszámban egy alkalommal hoztam el az elsõnek járó érmet – 70 kg-ban.

2005-ben felkértek a Magyar Kempo Szövetség elnöki tisztének betöltésére.
2006-ban megkaptam a feljogosítást az 1. dan viselésére melyet szövetségünk Dan-Kollégiuma adományozott.
2008. évben megalakítottam Németh Istvánnal a Budajenõi Kempo Klub-ot, mely azóta, több érmes versenyzõt nevelt ki a kempos társadalom utánpótlására.

 

2011. novemberében letettem az első danos vizsgámat egy 12 órás danvizsga keretében.
2010. után több kempo egyesület megalakításában vettem részt: Bicskei Harcosok Kempo Harcművészeti Se., Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSe, Herceghalmi Kempo Dojo Se., Magyar Kempo Iskola, és legutóbb a Hegyvidék Harcosai Küzdsőport Akadémia megalakításában tevékenykedtem, melynek sportigazgató feladatait látom el és oktatom is a kempot az akadémián.
Elindítottuk Budakeszin a kempo oktatást az újonnan megalakuló Budakeszi Kempo Iskola kereti között.

Lacza Ádám Illés
Elnök
Magyar Kempo Szövetség

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print