A világelitben a magyar kempósok

945217 507439879314504 1800538408 n

Második lett a Magyar Kempo Válogatott a Törökországban rendezett világbajnokság összetett csapatrangsorában. Ez minden idők egyik legjobb magyar eredménye a nemzetközi mezőnyben.

14 arany-, 22 ezüst- és 34 bronzérmet szerzett a Magyar Kempo Válogatott az április 25. és 27. között, a törökországi Antalyában tartott kempo világbajnokságon. A magyar csapat ezzel minden idők egyik legjobb eredményét érte el a 4 kontinens 40 nemzetének legjobbjait felvonultató küzdősport viadalon.

A Shihan Lovász Gábor vezette magyar csapat első helyen végzett a tradicionális kempo (formagyakorlatok, önvédelem) irányzatban. „A harcművészeti rész az alapja a kempónak, ezért nagyon fontos, hogy jól teljesítsünk ezen a területen. A mezőny nagyon erős volt, de szerencsére sikerült jól szerepelni. Látjuk, miben kell fejlődnünk, e szerint fogunk dolgozni a jövőben.” – értékelt a honi sportszövetség technikai vezetője.

A vb ideje alatt döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) arról, hol tartják a 2014. évi világbajnokságot. A rendezési jogot a Magyar Kempo Szövetség kapta meg, így Budapest látja vendégül jövőre a világelitet. „Nagy eredmény ez a hazai kempo sportnak, hiszen legutóbb 2007-ben lehettünk házigazdái a vb-nek. Igyekszünk jól felkészülni és egy remek tornát összehozni, ahol bízom benne, hogy az ideinél is eredményesebben fogunk szerepelni.” – nyilatkozta a döntést követően Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség első embere.

A teljes eredménylista ITT elérhető. A vb-n készült fényképek megtekinthetőek a képgaléria menüpontra kattintva, a szövetség hivatalos Facebook-oldalán.

Ízelítőhöz kattints a képre!

{gallery}sigplus/kempovb{/gallery}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print