A vb jegyében versengtek Felcsúton

felcsut kupa

A házigazda Fehér Tigrisek győzelmével zárult a XII. Felcsút Kupa Nemzetközi Kempo Bajnokság szombaton. Ez volt az utolsó hazai versenyük a kempósoknak a közelgő világbajnokság előtt.

Újfent bizonyította, hogy hazánk egyik legeredményesebb versenyzői állományával rendelkezik a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE. A sensei Kornély György vezetőedző által felkészített egyesület egyrészt megnyerte a saját környezetében megrendezett 2016. évi Felcsút Kupát, másrészt két fontos összetett egyéni elismerést is begyűjtött. Ódor Lili hat arany- és egy ezüstérmével a torna legeredményesebb női versenyzője lett, míg testvére, Ódor Erik hat aranyéremmel érdemelte ki ugyanezt a címet a férfiak mezőnyében.

odor erik

A csapatversenyben a felcsútiak mögött az Újfehértói Kempo HSE végzett másodikként, míg a dobogó harmadik fokára az esztergomi Fighting Kempo állhatott fel.

A csapatverseny végeredménye (1-10. hely):
1. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
2. Újfehértói Kempo HSE
3. Fighting Kempo (Esztergom)
4. SZTE EHÖK SE (Szeged)
5. Bicskei Harcosok Kempo HSE
6. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (Budapest)
7. Herceghalmi Kempo Dojo SE
8. Budakeszi Kempo Iskola
9. East Warriors MMA GYM (Békéscsaba)
10. Ráckevei Kick-Box SE

szabo ingrid szemben

A mostani tornán debütált itthon két, a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) szabálykönyvében szereplő kategória, a full kempo és a kempo kumite. Ennek célja, hogy a hazai harcművészek a lehető leghatékonyabban tudjanak felkészülni az IKF világ- és Európa-bajnokságaira.

Mint ismert, április 17-23. között a román fővárosban, Bukarestben tartják a XIII. IKF Kempo Világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Az utazó keret kihirdetése hamarosan megtörténik. A Felcsút Kupa volt az utolsó, amelyen az elért eredményekkel kvalifikálni lehetett a nemzeti csapatba.

felcsu kupa megnyito

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print