A MEVZA-ligában sem talált legyőzőre a MÁV Előre Foxconn

Harmadik mérkőzését is megnyerte, így veretlenül zárt a házigazda MÁV Előre Foxconn a MEVZA férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának székesfehérvári tornáján. Dávid Zoltán vezetőedző csapata a szlovák Rieker Komárno és Spartak Myjava után a horvát Mursa Osijeket múlta felül négy szettben a harmadik fordulóban.

A tabella első és utolsó helyezettjének harcát hozta a MEVZA-liga idei utolsó magyarországi mérkőzése a VOK Sportcsarnokban csütörtök délután. A pont nélkül álló Mursa az egész fehérvári tornán árnyéka volt önmagának, többek közt azért, mert nem számíthatott csapatkapitányára, Tino Busak Vidakovicra a kulcsfontosságú liberó pozícióban.  A MÁV Előre ezzel szemben úgy érkezett az összecsapásra, hogy a szlovák Extraliga tavalyi ezüst- és bronzérmesét is magabiztosan verte a keddi és szerdai játéknapokon.

A hazai csapatból Dávid Zoltán vezetőedző az elején ezúttal Tomanóczy Bálintot pihentette, míg Eke Péter helyét a bokasérüléséből hétfőn visszatérő Ambrus Bence vette át a kezdő hatosban. A Mursa változatlan összeállításban lépett pályára, és a már-már megszokott módon kifejezetten szorossá tette az első szettet, amelynek elvesztése után ismét látványos visszaesés következett. 

Mario Teppert vezetőedző legénysége ezt követően új erőre kapott, és elhozott egy játszmát, ezzel azonban csak kozmetikázni tudta a végeredményt. A MÁV Előre Foxconn a negyedik felvonásban kíméletlenül bevitte a kegyelemdöfést. A mérkőzés legjobb pontszerzője a Mursa Osijek játékosa, Danilo Vukovic és a hazaiak szélső ütője, Christian Janke volt 17-17 egységgel. A kék-fehérek csapatkapitánya, Redjo Koci 15 pontig jutott.

Biztos voltam benne, hogy ők jó csapat, csak azon csodálkoztam, hogy az elmúlt napokban nem úgy teljesítettek, ahogy tudnának. Az első két szett után jött egy fókuszvesztés nálunk, de ez természetes, hiszen az elmúlt két napban két mérkőzésen játszottunk és győztünk. Biztosan van a fiúkban fáradtság, viszont nagyon pozitív, hogy ebből fel tudtunk állni. Ismét a friss emberek jelentették a megoldást. Pont ezért volt fontos, hogy mi nem egy világklasszis játékost igazoltunk, hanem több kiváló röplabdázót, így a mi csapatunk nem egy vagy két emberre, hanem tizenegyre épül” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

Ezt a tüzet hiányoltam az előző két mérkőzésen a csapatból. A második szett után felkerültek a pályára a fiatalok, akik nagy löketet adtak a játékunknak. Ezzel az energiával tudunk igazán jól röplabdázni. Erős jellemeket és csapatszellemet láttam a pályán. Büszke vagyok a srácokra, ezen az úton megyünk tovább” – fogalmazott Mario Teppert, a MOK Mursa Osijek vezetőedzője.

A február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszban mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe. A MÁV Előre Foxconn három mérkőzést követően kilenc ponttal vezeti a bajnokságot.

A MÁV Előre Foxconn veretlenségi szériája 11 mérkőzésesre nőtt az idei szezonban. A fehérváriak bomba formában készülhetnek következő nemzetközi mérkőzésükre a Challenge Kupában, ahol a svájci bronzérmes Volley Näfels együttese ellen vívnak meg a nyolcaddöntőbe jutásért. A párharc első mérkőzését november 21-én rendezik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Jegyek a jegymester.hu oldalon kaphatók.

MÁV Előre Foxconn – MOK Mursa Osijek 3-1 (25-2325-17, 21-25, 25-22)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Tomanóczy, Pérter, Fazekas, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

MOK Mursa Osijek: Vukovic, Ivancic, Dirlic, Giljanovic, Viloria, Perillus. Csere: Beceheli (liberó), Dugandzic (liberó), Sunjo, Skugor, Sos, Busak Vidakovic, Verasto. Vezetőedző: Mario Teppert.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print