2015 perc röplabda: amatőrök és profik is ütik majd a labdát a januári tornán

ropisajtaj2

Korábbi és jelenlegi válogatott röplabdázók, olimpiai bajnokok és más közéleti személyiségek is jelen lesznek a 2015. január 2. és 4. között, Érden rendezendő 2015 perc röplabda elnevezésű versenyen. A mára jelentős tradícióval rendelkező tornára több mint kétszáz profi és amatőr sportolót várnak a szervezők.

A magyar női röplabda válogatott tagjai mellett a sportág korábbi nagyságai közül is többen ellátogatnak majd Érdre, hogy találkozzanak a fiatalabb generációk tehetségeivel. A többi között erről is beszámoltak a torna szervezői a fővárosi Suelto Cafe and Grill étteremben tartott sajtótájékoztatón ma, amelyen részt vett Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Simó Károly, Érd alpolgármestere, Dömötör László szervező, valamint Pecsuvácz Péter sajtófőnök.

ropisajtaj6

A versenyen húsz csapat vesz részt és január 2-án, éjfélkor kezdődik az első mérkőzés. Pontosan 2015 percen át ütik majd a labdát a játékosok a Batthyány János Általános Iskola Sportcsarnokában. A csoportküzdelmeket és a keresztjátékot követően derül majd ki, mely gárda lesz a 2015. évi bajnok. A maga nemében egyedülálló a rendezvény Magyarországon. A tornagyőztes team vasárnap délelőtt egy olyan gálamérkőzés keretében csillogtathatja a tudását, ahol az ellenfél csapatát többek között a jelenkor sztárröplabdázói alkotják majd. A helyezett együttesek értékes nyereményekkel gazdagodnak – árulta el Dömötör László, a szervező Delta Röplabda SE elnöke.

ropisajtaj3

Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár örömmel fogadta el a felkérést, hogy az újévi sportrendezvény fővédnöke legyen. A harcművészetekben fekete öves mesternek számító politikus mellett több védnöke is lesz az érdi szabadidős eseménynek: Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia bajnoka, jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, továbbá T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere. 

ropisajtaj4

A védnökökhöz hasonlóan a Bon Bon együttes énekese, Szolnoki Péter is örömmel vesz részt 2015 első röplabda versenyén. Dömötör László főszervező elmondta, a művész nem csupán megtiszteli jelenlétével a tornát, de a vasárnapi záró ceremónián énekel is az eredményhirdetésre összegyűlő közönségnek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print